Euthanasie

wanneer u moet overgaan tot euthanasie van uw geliefd huisdier. Het betreft soms ouderdom, agressie, ziekte, dementie, etc. Er bestaat geen vaste regel voor, daarom adviseren wij u om ons te contacteren om zo elk geval met de nodige discretie, ervaring en respect met u te kunnen bespreken.

HOE GEBEURT EUTHANASIE?

Euthanasie gebeurt in de praktijk in Torhout of bij u thuis. U beslist zelf of u hierbij al dan niet wilt aanwezig zijn. Eerst wordt het dier via een injectie in een diepe slaap gebracht, zoals nodig bij een operatie. Als uw huisdier dan onbewust is geworden, wordt overgegaan tot een volgende injectie met een overdosis aan anestheticum. Vervolgens wordt er gemonitord tot het hart gestopt is, en het dier overleden is.

WAT NA DE EUTHANASIE?

Wat u verder met het lichaam van uw overleden huisdier wilt doen, beslist u volledig zelf. Er zijn verschillende mogelijkheden naargelang uw wensen:

  • Een ophaling door Rendac waarbij uw huisdier samen met andere huisdieren verbrand wordt.
  • Een ophaling door een crematorium voor een individuele crematie waarbij u de mogelijkheid hebt om de assen achteraf terug te krijgen in een kleine urne.
  • U kan uw huisdier meenemen en zelf instaan voor het eventuele transport naar een crematorium.

Neem gerust contact met ons op in alle vertrouwen voor meer informatie over euthanasie bij huisdieren.

Terug naar Kleine huisdieren