Chirurgie

U kan bij ons terecht voor alle soorten chirurgie bij uw huisdier in Torhout in onze dierenartsenpraktijk. Indien meer gespecialiseerde chirurgie nodig is, zoals neurochirurgie, hartchirurgie en geavanceerde orthopedie, zullen wij u doorverwijzen naar de desbetreffende specialisten.

HOE VERLOPEN OPERATIES?

De ingrepen worden in de voormiddag of in de vroege namiddag uitgevoerd. Wij vragen dan ook om uw dier binnen te brengen tussen 8.00u en 9.00u. Meestal mag u uw dier nog dezelfde dag na 16u terug komen ophalen. Indien u de hele dag vrij bent, kunnen we u ook verwittigen indien het dier al vroeger goed wakker is. Na meer ingrijpende chirurgie houden we uw huisdier enkele dagen bij ons in de hospitalisatie zodat alle medicatie, baxter, enz. kan gegeven worden. Het is dan ook mogelijk voor ons om alles van heel kort bij op te volgen en in te grijpen wanneer het nodig zou zijn.

VOORBEREIDING BIJ U THUIS

Voor elke operatie moet een hond of kat nuchter zijn! Dit houdt in dat het dier de avond voordien mag eten tot rond 19u en drinken tot ’s avonds laat. ‘s Morgens mogen ze niet meer drinken! Knaagdieren en konijnen hoeven niet nuchter te zijn.

HOE EEN OPERATIE PLANNEN?

Afspraken voor chirurgische ingrepen kunnen gemaakt worden op het gewone nummer (050/21 34 19). De operaties worden gepland van maandag tot en met vrijdag. ’s Avonds, ’s nachts en in het weekend staan wij ook klaar om u te helpen met dringende operaties. Voor meer inlichtingen over chirurgie bij uw huisdier, kan u Dierenartsenpraktijk De Toren in Torhout ook contacteren via de contactpagina.

Terug naar Kleine huisdieren