Endoscopie

Bij huisdieren met maag- en/of darmproblemen is het vaak nodig om een inwendig onderzoek uit te voeren. In onze praktijk voeren we dan een endoscopie bij uw huisdier uit in Torhout.

WAT IS EEN ENDOSCOPIE?

Een endoscopie is een kijkonderzoek van de maag en dunne darm, en is bedoeld om doelgericht te kunnen behandelen. Een inwendig onderzoek van de dikke darm wordt een colonscopie genoemd. Met deze onderzoeken kunnen we een goed beeld vormen van de problematiek die de gezondheid van uw dier belemmert. Op basis van de resultaten van de endoscopie bij uw huisdier kunnen we dan een behandelplan opstellen.

HOE VERLOOPT EEN ENDOSCOPIE?

Om een endoscopie uit te voeren bij uw huisdier, is anesthesie noodzakelijk. Bovendien moeten maag en darmen schoon zijn om het onderzoek optimaal te laten verlopen. Tijdens een consultatie geven we u graag meer uitleg over het verloop van een endoscopie en wat u zelf thuis dient te doen.

Neem gerust contact op met Dierenartsenpraktijk De Toren voor meer informatie hieromtrent. Afspraken kunnen telefonisch gemaakt worden.

Terug naar Kleine huisdieren